Vinnare – Årets Mäklarkontor 2022

Alicia Edelman – Årets Mäklarkontor 2022!

“Vinnaren av Årets Mäklarkontor har på kort tid gått från idé till att vara ett starkt varumärke med en stor närvaro på en av de tuffaste marknaderna i Sverige. Organisationen är ung, ledarskapet är respektfullt och tydligt, och internkonkurrensen är sund och motiverande. Effektiv kommunikation och feedback leder till ständig utveckling både för individen och gruppen. Ett medvetet fokus på kundrelationer har resulterat i en av de mest och högst rekommenderade fastighetsmäklare i sitt område. Nu expanderar företaget som franchisegivare och vi ser fram emot att följa deras utveckling.”

Guldhemmet – Vinnarna 2022, ett initiativ av Hemnet

Torsdag den 23 mars bjöd Hemnet in till den fjärde upplagan av Sveriges största bostads­gala Guldhemmet, där branschens främsta profiler och starkaste insatser prisas. Galan hölls i Eric Ericsonhallen inför 300 gäster. Totalt delades tio priser ut till fastighetsmäklare och bostadsutvecklare, baserade på såväl nomineringar som försäljningsstatistik.

– Vi vill skicka ett stort tack till alla som var med och gjorde gårdagens Guldhemmet-gala till en magisk kväll. Jag är så imponerad över de fantastiska insatser från fastighetsmäklare och bostadsutvecklare som uppmärksammades, särskilt med tanke på vilket utmanande år vi har bakom oss. Den kämparvilja och positiva attityd som finns i vår bransch är verkligen inspirerande, säger Cecilia Beck-Friis vd Hemnet.

Gisela Bruem Cedergren, vd på Alicia Edelman intervjuades inför Guldhemmet-gala som ägde rum 23 mars 2023.

Hur känns det att vara en av finalisterna i Guldhemmet?

– Vilken lycka, vilka utrop och vilken glädje att vara en av finalisterna till Årets Mäklarkontor! Sedan infann sig ju också direkt en spänning hos oss alla inför finalen för nu vill vi ju gärna ta hem priset.

Vad är det som utmärker ert kontor?

– Det som utmärker vårt kontor är människorna och kulturen. Vikten av rätt moral, etik och yrkets hantverk samt vårt oerhörda fokus på goda kundrelationer. I vårt team har vi ett öppet klimat, en hög samarbetsförmåga och ett starkt internt förtroende. Det tar tid att bygga upp och det gäller att hålla i, hålla om och inte släppa taget om det arbetet för att vi ska fortsätta utvecklas som individer, team och bolag.

Gisela fortsätter:

– Sedan delar vi även mål och visioner med våra anställda både på bolags- och individnivå. Vi har också tydliga förväntningar och krav på resultat och vi sätter realistiska mål tillsammans med vår personal och det gör skillnad när vi följer upp utfallet på mjuka såväl som hårda värden. Vi har även lyckats skapa en sund intern kultur vad gäller konkurrens där laget går före jaget, en hjälpande hand väger tyngst och så firar vi våra framgångar tillsammans!

Vad skulle en vinst betyda för er?

– Stolthet! Ett kvitto på att vårt hårda arbete hittills lönat sig och att vår personal är fantastisk! Guldhemmets pris Årets Mäklarkontor skulle för oss vara ett erkännande på att vi som team på Alicia Edelman i alla våra olika roller gjort många saker rätt. Att vi är på rätt väg, både strategiskt och operativt och att vår resa bara har börjat. Vårt mål framåt är att vara bland dom bästa och fortsätta ställa höga krav på oss själva. Vi är som vi brukar säga, glada men inte nöjda!

Vinnarstatyetten är ett graverat hus i mässing. Var skulle ni ställa det om ni vann?

– Detta är definitivt ett pris som vi vill dela med alla! Den självklara platsen skulle vara att skylta upp vår vinst på marmorpiedestalen i ett av våra stora skyltfönster ut mot Upplandsgatan i Stockholm.

Juryn som utsett vinnarna:

Kajsa Crona, regionchef på Tengbom,
Tobias Olsson, förbundsdirektör på Sveriges Arkitekter,
Anders Carlén, affärsutvecklare inom Bonnier News,
Kajsa Hessel, vd på Svensk Byggtjänst,
Jonas Rosén, före detta vd på Mäklarsamfundet,
Joakim Båge, programledare, rådgivare och investerare,
Jenny Persson, ansvarig utgivare för Mäklarvärlden,
Jenny Stenberg, vd för Fastighetsmäklarförbundet,
Staffan Tell, pr-chef på Hemnet,
Aurora Ruuskanen, produktägare för nyproduktion på Hemnet.

Guldhemmet 2022

PRESSMEDDELANDE – 18 DECEMBER 2022

Alicia Edelman Fastighetsmäkleri skriver ny historia och tecknar avtal med sin första franchisetagare.

Alicia Edelman har tecknat avtal med fastighetsmäklare Robin Nyvall och Amanda Treutiger som därmed blir franchisetagare i Stockholm. Robin och Amanda kommer tillsammans som delägare äga och driva sin verksamhet i Vasastan/Norrmalm, Stockholm från och med januari 2023.

– Vi har bägge velat ta nästa steg, haft en vilja att starta franchise och har initialt under ett års tid haft en dialog oss emellan och sedan med ledningen vilket resulterat i att vi nu som delägare framgångsrikt har slutit ett franchiseavtal med Alicia Edelman.

– Vi är övertygade om att Alicia Edelman som företag är helt rätt för oss då vi startade våra karriärer här på bolaget, har haft fantastiska år och nu ser vi fram emot att få bygga vår fortsatta framtid tillsammans med bolaget och ledningen. Vi kan och förstår Alicia Edelmans koncept och som första franchisetagare får vi också förmånen att vara med från start och påverka franchiseutvecklingen på Alicia Edelman. Nu vi ser med spänning och glädje fram emot uppstarten som franchisetagare 2023, säger Robin Nyvall.

Alicia Edelman grundades 2018 i Stockholm av Sara Johansson, Fredrik Flodin och Marcus Ljungdahl där de gemensamt öppnade sitt första mäklarkontor och därmed lade grunden för Alicia Edelman.
Verksamheten har under en relativt kort tid vuxit både i omsättning och antalet anställda, vilket har lett till att Alicia Edelman i december 2021 öppnade ett nytt större kontor i Stockholm för att kunna hantera denna expansiva fas.

Alicia Edelman Fastighetsmäkleri

Bostadsmarknaden har de senaste månaderna påverkats av den generella ekonomiska utvecklingen med stigande inflation och räntor samt högre elpriser. Detta har skapat en ökad försiktigheten på bostadsmarknaden under våren vilket även fortsatt prägla marknaden under sommaren och hösten. Från och med april 2022 till och med idag, december 2022, är Alicia Edelman det kontor som sålt flest bostäder i Stockholm inom tullarna enligt Hemnets andelsstatistik*.

Alicia Edelman är ett engagerat mäklarföretag som har stort fokus på kundrelationer och yrkets hantverk och erbjuder marknaden några av de mest framgångsrika mäklarna i Stockholm. Från och med denna höst och med start 2023 kommer Alicia Edelman att fortsätta sin expansion genom franchise.

Gisela Bruem Cedergren är VD för Alicia Edelman Fastighetsmäkleri.

– Det känns mycket speciellt att få välkomna två av våra mest framgångsrika mäklare Amanda och Robin, båda har varit med oss från bolagets start, och nu som de första franchisetagarna i Aliciafamiljen!

– Detta är ett stort steg som går helt i linje med våra mål som bolag och nu fortsätter rekryteringen av nya franchisetagare och etableringen av flera lokalkontor inom Stockholm såväl som övriga städer i Sverige.

– Vi har verkligen möjligheten att erbjuda fler duktiga, ambitiösa mäklare att driva franchise under Alicia Edelman och deras möjligheter är stora då vår Sverigekarta fortfarande är blank och både orterna och områdena är många, säger Gisela Bruem Cedergren, VD.

Avslutningsvis vill vi i ledningen säga varmt välkomna till Amanda och Robin som våra första franchisetagare och vi ser fram emot en spännande och framgångsrik tid tillsammans!

Alicia Edelman Fastighetsmäkleri

PRESSMEDDELANDE – 18 DECEMBER 2022