Perfekt planerad & snyggt renoverad 3a, högt upp i huset i en superförening!

Varmt välkommen till denna stilfulla och snyggt renoverade (2020) 3 rok om 64 kvm. Här bor ni högt upp i huset på vån 6. Lägenheten präglas av stilrena och moderna detaljer, ett fint ljusinsläpp, lättmöblerade rum samt gott om förvaring. Perfekt planerad där vardagsrum, kök och matplats är i trevlig social anslutning till varandra. Det stora sovrummet har bra plats för dubbelsäng och otroligt gott om förvaring bakom skjutdörrsgarderober samt separat klädkammare. Det mindre sovrummet är även det lätt att möblera och rymmer både, säng, skrivbord och förvaring. Badrummet är generöst och helkaklat med bra förvaring. En modern tappning med dusch bakom stilren industriglasvägg, kombimaskin och golvvärme.

Här finns bekvämt ett stort garage i huset. Föreningen äger marken, är mycket ekonomiskt stabil, stort grovsoprum med källsortering samt har låg belåning trots att huset är relativt nybyggt.

Här bor ni med den bästa kombinationen av citypuls och och grönskande områden. Med 5 minuters promenad når ni Stadshagens tunnelbanestation och med 2 minuters promenad kommer ni till Lindhagens gallerian som inhyser ICA Maxi, systembolag, apotek, restauranger, blomsteraffär och frisör. Hornsbergs strand erbjuder ett stort utbud av restauranger så som Piren, Lilys Burger, Texas Longhorn, Indian Garden, Primo Ciao Ciao och Brillo Pizza. För er som gillar att motionera finns SATS 2 minuter bort och vill ni konditionsträna kan ni njuta av en vacker springrunda längs vattnet, slingan runt Kungsholmen är 10 km.

På Pär Lagerkvists gata kommer ni garanterat att trivas!
Kontakta ansvarig mäklare för att boka visning.

Pär Lagerkvists gata 6, vån 6

5 695 000 kr
Antal rum
3 rum
Boarea
64 kvm
Område
Hornsbergs strand
Bostadstyp
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 6 av 7
Månadsavgift
3 156 kr/mån
Evelinn Åkerman Ansvarig mäklare [email protected] 072-388 24 19

Visning

Kontakta ansvarig mäklare för bokning av personlig visning.

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.
* obligatorisk uppgift
Äger du egen bostad? *
 • Bostadsinformation

  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Pär Lagerkvists gata 6, vån 6
  Postadress
  11215 STOCKHOLM
  Område
  Hornsbergs strand
  Kommun
  Stockholm
  Lgh.nr
  171 (förening)
  Boarea
  64 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök
  Månadsavgift
  3 156 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, /TV/telefoni, bredband 1000/1000 Mbit/s samt bostadsrättstillägg i försäkringen.
  Pris
  5 695 000 kr utgångspris
 • HALL

  Välkomnande hall med generös garderobsförvaring bakom skjutdörrar med spegel. Praktiskt klinkergolv i grå kulör. I anslutning till hallen finns också en separat klädkammare.

  KÖK

  Välplanerat kök med luckor i snygg grön nyans samt bänkskiva i laminat med stenmönster. Köket är utrustat med dubbelugn, spis, mikro, diskmaskin, kyl och frys. Köket ligger även i social planlösning till matplats och vardagsrum.

  BADRUM

  Helkaklat modernt badrum med mörkt klinker samt vitt kakel utrustat med WC, dusch handfat ovan kommod samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Snygg duschvägg i industristil och lyxigt med golvvärme.

  VARDAGSRUM

  Socialt vardagsrum med fint ljusinsläpp från stora fönster. Här ryms allt man behöver i form av soffa, soffbord och TV-möblemang. Naturlig plats för matbord och stolar om 4-8 sittandes.

  SOVRUM 1

  Snyggt och harmoniskt master bedroom med stilrena detaljer så som väggar i vacker grön kulör. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Generös skjutdörrsgarderob som rymmer gott om förvaring.

  SOVRUM 2

  Mindre sovrum med plats för säng, skrivbord och förvaring som önskas. Fint ljusinsläpp från stort fönster.

  ÖVRIGT

  Till lägenheten hör ett generöst källarförråd.

 • Byggnadsinformation

  Byggnadsår
  2008
  Våningsplan
  Våning 6 av 7. Hiss finns.
 • Föreningen

  Namn
  BRF Eden
  Adress
  Pär Lagerkvists Gata 6
  Byggnadsår
  2008
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769611-8699
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har inga inplanerade avgiftsändringar (kontrollerat 2023-04-04 med styrelsen). Lån per kvm: 9 453 kr enligt års 2022 I bokslutet för 2022 låg lånen på 101 570 000 kr med en skuldsättning på 9 543kr/kvm Nu i kvartal 1 så amorterade vi av ytterligare 850 000 kr. A,B) Den största delen är rörligt ca 95 miljoner och ligger på 0,32% över stibor ca 5 miljoner är fast till 2025-03-30 och har en ränta på 2,36% C) Vi ser inget behov i dagsläget att höja årsavgiften vid omförhandling. Vi kommer från en mycket bra ekonomi så de har funnits utrymme att ta av nu när räntan har stigit snabbt. Dessutom så är förskolan en stor del av våra intäkter som hade en indexreglering på över 10% nu vid årsskiftet. D) Som jag ser det är vår långsiktiga strategi att ha is i magen och ligga kvar på rörligt med en så lågt påslag som möjligt mot stibor. Vi har varit fokuserade på att amortera så mycket som möjligt för att få ner vår räntekänslighet. Nu när räntan ligger högt kommer vi nog behöva justera ner amorteringen lite.
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  TV/bredband
  Tv och bredband levereras via Telia.
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Renoveringar
  2020 Utbyte av passage- och bokningssystem för gemensamma lokaler
  2020 Nya entréer
  2020 Ny motor i hissen
  2020 Byte ljuskällor i trapphus
  Föreningen har installerat laddstationer på samtliga platser i garaget. Kommer att i mitten av april installera IMD mätare för lägenheterna och gå över till det så fort det är klart.

  Föreningen har beslutat att installera solceller på taket och detta väntas bli klart innan årsskiftet. Utöver detta har föreningen inga planerade eller beslutade renoveringar (kontrollerat 2023-10-16)
  Parkering
  Föreningen disponerar ett garage om fyra våningar med 88 garageplatser för bil, fem parkeringsplatser för motorcykel och 19 parkeringsplatser för scooter eller vespa. En vanlig plats kostar 1600:-/månaden och en smal plats kostar 1000:-/månaden, detta är för de som är boende i föreningen. Externa betalar 2500:-/månaden för en plats. Motorcykel och scooter kostar 300 kr i månaden. Laddboxar finns även installerat på samtliga platser.
  Om föreningen
  BRF Eden är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 121 lägenheter där samtliga upplåtes med bostadsrätt. Föreningen har även två lokaler.

  Föreningen registrerades 2005 och äger marken.

  Föreningen har rätt att ta ut en överlåtelseavgift om ca 1 313 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 525 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.

  I föreningen finns föreningslokal, övernattningslägenhet som kan hyras för 200 kr/natt, tvättstuga och bastu som kan disponerar gratis för föreningens medlemmar. Även ett flertal cykel- och barnvagnsförråd finns i anslutning till trapphus och garage.

  Besök gärna föreningens hemsida: https://www.brfeden.se/
 • Ekonomi

  Pris
  5 695 000 kr utgångspris
  Månadsavgift
  3 156 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, /TV/telefoni, bredband 1000/1000 Mbit/s samt bostadsrättstillägg i försäkringen.
  Andel i föreningen
  0.7111%
  Andel av årsavgift
  0.0709%
  Indirekt nettoskuldsättning
  70 601 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  5 000 kr
  Försäkring
  2 400 kr
  Antal personer i hushållet
  2 st
  Summa
  7 400 kr
  I angiven driftskostnad enligt schablon ingår hushållsel om 5000 kr/år, försäkring om 2400 kr/år. Detta kan komma att variera efter egen förbrukning.
Alicia Edelman

Inspireras av våra hem