Modern vindslägenhet med terrass i västläge!

Varmt välkomna till denna moderna vindslägenhet med en totalyta om 76 kvm på kullerstensbelagda Erik Dahlbergsgatan i hjärtat av Gärdet!

Här bor ni exklusivt högst upp i fastigheten i en bostad med öppen planlösning och ett magiskt ljusinsläpp tack vare fönster i tre väderstreck. I anslutning till sovrummet har ni en magisk terass i västläge med utsikt över Gärdets takåsar och i vardagsrummet finns vackra takfönster. Köket är fullt utrustat och erhåller både plats för matgrupp samt en social köksö med plats att umgås med nära och kära. Badrummet är helkaklat samt utrustat med golvvärme för maximal komfort.

Från bostaden har ni nära kommunikationer genom buss 54 (Reimersholme-Hjorthagen) med närmsta hållplats Erik Dahlbergsgatan samt Gärdets T-bana (röda linjen) med närmsta ingång Brantingsgatan/Askrikegatan. Det är en kort promenad längs Erik Dahlbergsgatan för att komma till Östermalm och Fältöversten där ni finner samtliga önskvärda attribut i form av restauranger, shopping, matbutiker, apotek etc. För er som gillar att vistas i natursköna områden har ni både Djurgården och Tessinparken ett stenkast bort för rofylld miljö och fina motionsspår.

En bostad av detta slag är sällan ute på marknaden. Välkomna att längta hem!

Kontakta ansvarig mäklare för vidare information:
Ebba Thielebeule, 072-388 24 18 / [email protected]

Erik Dahlbergsgatan 41, vindslägenhet!

Antal rum
2 rum
Boarea/biarea
68/8 kvm
Område
Gärdet
Bostadstyp
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 7 av 7
Månadsavgift
4 061 kr/mån
Ebba Thielebeule Ansvarig mäklare [email protected] 072-388 24 18

Visning

Kontakta ansvarig mäklare för bokning av personlig visning.

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.
* obligatorisk uppgift
Äger du egen bostad? *
 • Bostadsinformation

  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 41, vindslägenhet!
  Postadress
  11534 STOCKHOLM
  Område
  Gärdet
  Kommun
  Stockholm
  Lgh.nr
  1701 (adressregister)
  Bo & biarea
  68 + 8 m²
  Antal rum
  2 rum och kök
  Månadsavgift
  4 061 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredband.
 • HALL

  Välkomnande hall med ljusa väggar och parkettgolv. Plats för avhängning av kläder och skor. God förvaring i garderobsmöbel.

  KÖK

  Stilrent kök med vita blanka köksluckor, mörk bänkskiva och vitt kaklat parti över bänkskiva. Köket är väl utrustat med förvaring i över och underskåp och har både ugn, induktionshäll, diskmaskin samt kyl/frys. Till köket finns en separat köksö som delvis avskiljer vardagsrum och kök med god förvaring. Plats för matgrupp för 4-6 personer. Härligt ljusinsläpp från tre fönster i fil.

  VARDAGSRUM

  Ljust vardagsrum med vita väggar och parkettgolv i en mörkbrun nyans. Plats för soffgrupp, soffbord, TV, mediebänk samt övrigt önskad inredning. Öppen anslutning till kök. Rofyllt ljusinsläpp genom två takfönster samt ett vanligt fönster.

  SOVRUM

  Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. God förvaring i platsbyggda garderobspartier med inredning. Anslutning till bostadens terrass.

  BADRUM

  Stilrent helkaklat badrum. Utrustat med WC, handfat, dusch samt tvättpelare. Golvvärme i badrum.

  TERRASS

  Enastående terass i västläge med utsikt över Gärdets takåsar. Plats för soffmöbel, bord och stolar, planteringar samt övrigt önskat möblemang.

  FÖRRÅD

  Till bostaden hör ett förråd.

 • Byggnadsinformation

  Byggnadstyp
  Gathus
  Byggnadsår
  1941
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX och F
  Våningsplan
  Våning 7 av 7. Hiss finns.
  Balkong
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd
  Primärenergital
  139 kWh/m2 och år
  Energiklass
  E
 • Föreningen

  Namn
  Brf Vida Gärdet
  Byggnadsår
  1941
  Byggnadstyp
  Gathus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769613-7475
  Föreningens ekonomi
  Inga planerade eller beslutade avgiftsändringar i dagsläget (2023-04-21) 5. Lån 59 mkr. Genomsnittlig ränta ca 3 %. 6. Bindningstid på lånen framgår av årsredovisningen. Sedan ÅR för 2021 har föreningen amorterat knappt 8,4 mkr av ett av de rörliga lånen. Det finns ingen amorteringsplan. Styrelsens ambition är att ytterligare minska skuldnivån och möjligheten att göra eventuella amorteringar det utvärderas löpande.
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  TV/bredband
  Fastigheten har internetaccess via fiber/uttag i varje lägenhet. Detta ingår i avgiften för de boende. Det är AllTele som levererar tjänsten och all support sker via dem, se www.alltele.se. Se nedan AllTeles användarguide för att förbättra bredbandets prestanda. Fastigheten har även möjlighet till kabel-tv från Com Hem, där även hemtelefoni och bredbandsuppkoppling kan beställas. Com Hem kan kontaktas via deras hemsida: www.comhem.se eller på telefon: 0771-55 00 00.
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja, men vid delägande i kombination med att någon av delägarna inte ska bo i huset tillämpar föreningen principen att den av delägarna som ska bo i huset ska äga minst 50% av lägenhetens andel. Vid prövning av ansökan om medlemskap i föreningen vill styrelsen, i enlighet med föreningens stadgar §3, försäkra sig om att den som blir medlem kommer att bosätta sig i huset.
  Föreningen äger marken?
  Ja.
  Renoveringar
  1994 utfördes stambyte och elstambyte
  2006 trapphusrenovering
  2010 trädgårdsrenovering
  2011 genomfördes renovering av balkonger
  2013 uppvärming och ventilationsförbättringar och renovering av entré
  2014 spolning av samtliga stammar
  2015 OVK och utbyte av maskiner tvättstuga
  2015-2017 dreneringsarbeten och isolering av fasad
  2018 renovering av fönster, modernisering av samtliga hissar och spolning av samtliga stammar
  2019 modernisering av undercentral och målning av yttertak
  2020 Nytt passagesystem, taksäkerhetsanordningar, kartering & åtgärder ventilationssystem

  Föreningen har inga planerade eller beslutade renoveringar (kontrollerat 2023-04-21).
  Parkering
  I föreningen finns tre platser med en liten vändplan. Parkeringsplatserna hyrs ut till föreningens medlemmar. Det är för närvarande kö. Avgiften är för närvarande ca 2 000 kr/mån.
  I övrigt råder boendeparkering på gatan.
  Om föreningen
  Brf Vida Gärdet är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 106 lägenheter varav 2 är hyresrätter. Det finns även 4 hyresrättslokaler.

  Föreningen bildades 2006 (äger marken).

  Föreningen har rätt att ta ut en överlåtelseavgift om ca 1 313 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 525 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.

  Föreningens tvättstuga ligger på källarplan, längst ner i korridoren rakt framför hissarna. Där finns tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Ett cykel- och barnvagnsförråd finns i källaren, i korridoren innan tvättstugan. Det finns även ett cykelställ i föreningens trädgård och allmänna cykelparkeringar i mittgången på Erik Dahlbergsgatan. Det finns även extraförråd som föreningen hyr ut till boende. Dessa förråd är av ungefär samma storlek som de i källaren och är belägna i trapphuset mot Sandelsgatan. Månadshyran för förråden är för närvarande 300 kr.

  Föreningen har en ny trädgård på baksidan av huset med stor eldstad, lounge-möbler, gräsmatta och planteringar. Här kan man grilla, wokka och steka mat över öppen eld och sitta och äta runt elden eller vid bord.

  Föreningen har även en bastu men som i dagsläget inte är i bruk. Kan komma att sättas i bruk i framtiden.

  För mer information besök gärna föreningens hemsida https://www.brfvidagardet.se/
 • Ekonomi

  Månadsavgift
  4 061 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredband.
  Pantsatt
  Nej
Alicia Edelman

Inspireras av våra hem