Öppen planlösning och balkong i söderläge mellan Gärdet och Östermalm!

Välkomna till Erik Dahlbergsgatan 43 och denna välplanerade tvåa i hjärtat av Nedre Gärdet!

Här bor ni med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum i en tidstypisk bostad med vackra golv i fiskbensparkett, generös takhöjd och stora fönsterpartier som förser bostaden med ett härligt ljus.

I vardagsrummet nås bostadens balkong som är belägen i söderläge och som under vår- och sommar omges av en rofylld grönska och lummighet. Sovrummet är rymligt och erbjuder plats för dubbelsäng samt god förvaring och badrummet är helkaklat i modern tappning.

På Erik Dahlbergsgatan har ni närhet till allt ni kan önska i form av kommunikationer, restauranger, shopping, matbutiker och grönområden. En kort promenad ner för Erik Dahlbergsgatan finner ni Fältöversten med alla tänkbara förnödenheter och serviceattribut. Nere vid Värtavägen finner ni goda kommunikationer genom flertalet busslinjer såsom linje 4, 72 och 1 samt tunnelbana (röda linjen). För er som gillar att vistas i natursköna områden finns vackra Tessinparken ett stenkast bort samt rofyllda motionsspår runt Djurgården.

Välkomna att längta hem!

Erik Dahlbergsgatan 43, 2 tr

Antal rum
2 rum
Boarea
61 kvm
Område
Gärdet
Bostadstyp
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 2 av 7
Månadsavgift
3 375 kr/mån
Ebba Thielebeule Ansvarig mäklare [email protected] 072-388 24 18

Visning

Kontakta ansvarig mäklare för bokning av personlig visning.

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.
* obligatorisk uppgift
Äger du egen bostad? *
 • Bostadsinformation

  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 43, 2 tr
  Postadress
  11534 STOCKHOLM
  Område
  Gärdet
  Kommun
  Stockholm
  Lgh.nr
  1514 (förening)
  Boarea
  61 m²
  Antal rum
  2 rum och kök, varav 1 sovrum
  Månadsavgift
  3 375 kr/mån
 • Hall

  Välkomnande hall med ljusa väggar och parkettgolv i öppen anslutning mot kök/vardagsrum. Hallen erbjuder plats för avhängning av kläder och skor samt god förvaring i klädkammare och garderob.

  Kök

  Rymligt kök med ljusa väggar och parkettgolv med fiskbensmönster. God förvaring i över- och underskåp bakom köksluckor i trä. Mörk bänkskiva med vitt kaklat parti mot vägg. Köket är utrustat med spishäll, kökfläkt, ugn, diskmaskin samt kyl/frys med inbyggd ismaskin. Matplats med plats för matbord och stolar samt öppen planlösning mot vardagsrum.

  Vardagsrum

  Ljust vardagsrum med ljusa väggar och parkettgolv med fiskbensmönster. Plats för soffa, fåtölj, soffbord, TV och övrig önskad inredning. Öppen anslutning till kök.

  Balkong

  Till lägenhet hör en balkong. På balkongen finns plats för balkongmöblemang, växtlighet och planteringar. Balkongen omsluts av lummig grönska mot gården och ett härligt ljusinsläpp.

  Sovrum

  Rofyllt sovrum med ljusa väggar och parkettgolv med fiskbensmönster. Sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng, nattduksbord samt annan önskad inredning. God förvaring genom inredd garderobsvägg. För den som önskar finns ytterligare plats för förvaring, skrivbordssektion eller liknande.

  Badrum

  Modernt och helkaklat badrum i en beige/grå nyans. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel, handdukstork och takdusch.

  Förråd

  Till lägenheten hör ett förråd i källaren.

 • Byggnadsinformation

  Byggnadstyp
  Gathus
  Byggnadsår
  1941
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  F, FTX
  Våningsplan
  Våning 2 av 7. Hiss finns.
  Balkong
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2019-11-28)
  Prestanda
  135 kWh/m2/år
  Primärenergital
  139 kWh/m2 och år
  Energiklass
  E
 • Föreningen

  Namn
  Brf Vida Gärdet
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 41
  Byggnadsår
  1941
  Byggnadstyp
  Gathus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769613-7475
  Föreningens ekonomi
  Inga planerade eller beslutade avgiftsändringar i dagsläget (2024-03-06) Lån/kvm: 10 046 kr/kvm enligt års22.
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  TV/bredband
  Bredband från Bredband 2 ingår i avgiften. Föreningen har en 10 Gb/s anslutningen mot internet. Föreningen har låtit dra fram bredband till alla lägenheter. Dock har inte alla lägenheter låtit föreningen installera uttag inne i lägenheten. För att veta huruvida det finns uttag i lägenheten bör man kontakta säljaren. Det går att dra in bredband i efterhand, men det sker på egen bekostnad. Fastigheten är även ett så kallat Tele2-hus (tidigare ComHem). Det innebär att kabel-tv levereras av Tele2. Det finns även möjlighet att teckna dessa tjänster hos Bredband 2. Tele2 kan kontaktas via deras hemsida: www.tele2.se eller på telefon: 90 222. I Tele2:s register ligger samtliga anläggningar på Olaus Petrigatan 16 och du ska därför alltid uppge Olaus Petrigatan 16 när du kontaktar Tele 2 för att de ska kunna hitta just din anläggning.
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja, men vid delägande i kombination med att någon av delägarna inte ska bo i huset tillämpar föreningen principen att den av delägarna som ska bo i huset ska äga minst 50% av lägenhetens andel. Vid prövning av ansökan om medlemskap i föreningen vill styrelsen, i enlighet med föreningens stadgar §3, försäkra sig om att den som blir medlem kommer att bosätta sig i huset.
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Renoveringar
  1994 utfördes stambyte och elstambyte
  2006 trapphusrenovering
  2010 trädgårdsrenovering
  2011 genomfördes renovering av balkonger
  2013 uppvärming och ventilationsförbättringar och renovering av entré
  2014 spolning av samtliga stammar
  2015 OVK och utbyte av maskiner tvättstuga
  2015-2017 dreneringsarbeten och isolering av fasad
  2018 renovering av fönster, modernisering av samtliga hissar och spolning av samtliga stammar
  2019 modernisering av undercentral och målning av yttertak
  2020 Nytt passagesystem, taksäkerhetsanordningar, kartering & åtgärder ventilationssystem

  Föreningen har inga planerade eller beslutade renoveringar (kontrollerat 2024-03-06).
  Parkering
  I föreningen finns tre platser med en liten vändplan. Parkeringsplatserna hyrs ut till föreningens medlemmar.
  Det är för närvarande kö. Avgiften är för närvarande ca 2 000 kr/mån.
  I övrigt råder boendeparkering på gatan.
  Om föreningen
  Brf Vida Gärdet är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 106 lägenheter varav 2 är hyresrätter. Det finns även 4 hyresrättslokaler.

  Föreningen bildades 2006 (äger marken).

  Föreningen har rätt att ta ut en överlåtelseavgift om ca 1 433 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 573 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

  Föreningen har en tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Tvättstugan är belägen på källarplan. Det finns även ett cykel- och barnvagnsförråd finns i källaren samt cykelställ i föreningens trädgård och allmänna cykelparkeringar i mittgången på Erik Dahlbergsgatan.

  Det finns även extraförråd som föreningen hyr ut till boende. Dessa förråd är av ungefär samma storlek som de i källaren och är belägna i trapphuset mot Sandelsgatan. Månadshyran för förråden är för närvarande 300 kr.

  Föreningen har en ny trädgård på baksidan av huset med stor eldstad, lounge-möbler, gräsmatta och planteringar. Här kan man grilla, woka och steka mat över öppen eld och sitta och äta runt elden eller vid bord.

  För mer information besök gärna föreningens hemsida https://www.brfvidagardet.se/
 • Ekonomi

  Månadsavgift
  3 375 kr/mån.
  Andel i föreningen
  1.07086%
  Pantsatt
  Nej

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  4 000 kr
  Försäkring
  2 400 kr
  Summa
  6 400 kr
Alicia Edelman

Inspireras av våra hem