Topprenoverad sekelskiftesfyra högt upp i huset med balkong mot innergård!

Varmt välkomna till denna stilfulla sekelskiftesvåning med exklusiva materialval, genomgående ljusinsläpp och en härlig balkong högt upp i byggnaden mot innergård. Här bor ni i områdets mest attraktiva 4 rok som är exklusivt totalrenoverad där varje kvadratcentimeter är noggrant genomtänkt och där inget är lämnat till slumpen. I en stilren kombination av moderna funktioner och bevarade sekelskiftesdetaljer så som påtaglig rymd med en social planlösning, vackra parkettgolv i massiv ek, stuckaturer, platsbyggda förvaringslösningar, lampknappar i mässing, valv, pardörrar och stora fönster med snickerier. I dagsläget finns tre rymliga sovrum, ett påkostat badrum samt gäst-WC med möjlighet till kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Exklusivt och rymligt bespoke kök med full maskinell utrustning i anslutning till det öppna vardagsrummet.

Området behöver ingen närmare beskrivning då det har allt ni kan önska! Inom ett stenkast finns promenadstråken längs både Rålambshovsparken och Norr Mälarstrand och det finns goda kommunikationer med både buss och tunnelbana (rådhuset/ blå linje). Det kryllar även av härliga restauranger och caféer samt många härliga butiker för den som är shoppingsugen.

Varmt välkomna på visning!

Pilgatan 19A, 4 tr

Antal rum
4 rum
Boarea
90 kvm
Område
Kungsholmen
Bostadstyp
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 4 av 5
Månadsavgift
6 750 kr/mån
Amanda Treutiger Ansvarig mäklare [email protected] 072-388 24 07

Visning

Kontakta ansvarig mäklare för bokning av personlig visning.

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.
* obligatorisk uppgift
Äger du egen bostad? *
 • Bostadsinformation

  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Pilgatan 19A, 4 tr
  Postadress
  11223 Stockholm
  Område
  Kungsholmen
  Kommun
  Stockholm
  Lgh.nr
  1401 (förening)
  Boarea
  90 m² (Enligt föreningens information)
  Antal rum
  4 rum och kök
  Månadsavgift
  6 750 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (basutbud). Obligatoriskt tillägg om 69 kr/månad tillkommer för bredband samt 78 kr/månad för balkongtillägg.
 • HALL

  Välkomnande hall med generös takhöjd. Golv och väggar klädda i specialbeställt travertinklinker (slabs). Klädförvaring i form av platsbyggd garderob bakom dörrar i mörkbetsad ek.

  KÖK

  Exklusivt bespoke kök i social planlösning mot vardagsrum. Genomgående vitbeige:a skåpsluckor. Köksstommar och rymligt väggskåp i mörkbetsad ek. Bänkskiva i exklusiv natursten Taj Mahal samt specialbyggd diskho i samma material. Kökskran i mässing från märket Vola. Köket är utrustat med induktionshäll med inbyggd fläkt, ugn samt kyl- och frys, allt från märket Bertazzoni. Diskmaskin från NEFF med touch öppning. Generöst ljusinsläpp från fönster. Väggar i vitbeige kulör och mörkbetsad fiskbensparkett. Rummet pryds av stuckatur, takrosett och stort valv. Här finns plats för matgrupp om 6 personer.

  VARDAGSRUM

  Luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp och övrig tv-möblemang efter smak och behov. Dold TV-anslutning i vägg. Väggar i vitbeige kulör och mörk fiskbensparkett. Rummet pryds av det generösa ljusinsläppet, stuckatur och takrosett.

  KONTOR

  Via vackra pardörrar från vardagsrum når vi lägenhetens mindre rum som kan användas som kontor/sovrum. Väggar i vitbeige kulör och mörkbetsad fiskbensparkett. Rummet pryds av stuckatur och takrosett. Fint ljusinsläpp från fönster. Platsbyggd garderob.

  SOVRUM 1

  Rogivande sovrum med gott om plats för dubbelsäng, sängbord och ytterligare möblemang i form av byrå eller skrivbord. Generöst ljusinsläpp från dubbla balkongdörrar. Rummet pryds av stuckatur och takrosett. Gott om klädförvaring i platsbyggda garderober längs med vägg från golv till tak. Garderobsdörrar i mörkbetsad ek. Väggar i vitbeige kulör och mörkbetsad fiskbensparkett.

  BALKONG

  Till lägenheten hör en rymlig balkong utan insyn som vetter mot innergården och som är soldränkt under sommarhalvåret. Plats för möblemang i form av sitt- eller soffgrupp. Elstyrd markis ingår, som fungerar som perfekt skydd under regniga dagar.

  SOVRUM 2

  Sovrum med generöst ljusinsläpp från fönster, stuckatur och takrosett. Väggar i vitbeige kulör och mörk fiskbensparkett. Här finns plats för säng, sängbord samt byrå eller skrivbord. Gott om förvaring i platsbyggda garderober.

  BADRUM

  Exklusivt badrum klätt i stora klinkerplattor specialimporterade från Italien. Badrummet präglas av unika materialval såsom dubbelhandfat helgjutet i travertinklinker, framför en stor spegel med inbyggd belysning från golv till tak, vägghängd wc i sandiga toner, klinkerklätt duschavlopp, dubbel regndusch i mässing bakom platsbyggd glasvägg från golv till tak. Tre handdukstorkar i mässing och två blandare från märket Stella Rubinetterie, golvvärme samt platsbyggd förvaring bakom dörrar i mörkbetsad ek. Djupa spotlights i tak.

  WC

  Modern wc i anslutning till master bedroom som följer röd tråd med det stora badrummet. Exklusiva materialval med handfat i travertinklinker, vägghängd wc i sandiga toner och golvvärme. Spotlights i tak. Gott om förvaring i platsbyggt skåp med dörrar i mörkbetsad ek. Framdraget för tvättmaskin och torktumlare.

  FÖRRÅD

  Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

 • Byggnadsinformation

  Byggnadstyp
  Gårdshus
  Byggnadsår
  1875
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX / F
  Våningsplan
  Våning 4 av 5. Hiss finns.
  Balkong
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-09-13)
  Primärenergital
  133 kWh/m2 och år
  Energiklass
  E
 • Föreningen

  Namn
  Brf Morellpilen
  Adress
  Hantverkargatan 44
  Byggnadsår
  1875
  Byggnadstyp
  Gårdshus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769631-1146
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har inga planerade avgiftsändringar i dagsläget (kontrollerat 2024-03-13). Föreningen har 9 hyreslägenheter i dolda tillgångar som ska säljas av på sikt. Enligt årsredovisning 2022/2023 Lån/kvm: 23 980 kr
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  TV/bredband
  Bredband (1000/1000 Mbit) levereras via Fiber direkt och kabel-TV levereras via Tele2.
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja, minst 10%. Föreningen tillåter samägande med närstående t ex släktingar.
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Renoveringar
  2016 Föreningen har byggt 7 st vindslägenheter samt 5 st gårdslägenheter sedan 2016
  2017 Nya säkerhetsdörrar har installerats under sommaren
  2018-2019 Stambyte genomfördes i samtliga lägenheter och gemensamma utrymmen
  2019-2020 Balkonger (40 st) byggdes
  2020 Nya torktumlare till tvättstuga
  2020 OVK
  2020 Fönsterrenovering av samtliga fönster i föreningen
  2021 Byte av hiss uppgång Pilgatan 19B
  2021Renovering av trapphus
  2022 Nya passersystem är installerat

  Föreningen har inga planerade renoveringar i dagsläget (kontrollerat 2024-03-13).
  Parkering
  I området råder boendeparkering enligt Stockholm stads bestämmelser.
  Om föreningen
  Brf Morellpilen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen upplåter 79 lägenheter med bostadsrätt samt 8 lägenheter och 11 lokaler med hyresrätt.

  Föreningen bildades 2015 och äger marken.

  Föreningen har rätt att ta ut en överlåtelseavgift om ca 1 433 kr. Vid belåning av bostaden har föreningen rätt att ta ut en pantsättningsavgift om ca 573 kr/pant. Beloppen är beräknade på 2,5% respektive 1 % av prisbasbeloppet för år 2024.

  Föreningens gemensamma utrymmen består av tvättstuga med 4 maskiner, två torktumlare, två torkskåp, mangel och ett stort torkrum, innergård med pergola och gasolgrill, cykelrum på Pilgatan 19B samt grovsoprum.

  Föreningen har inga planerade avgiftsändringar i dagsläget (kontrollerat 2024-03-13).

  Besök gärna föreningens hemsida: https://sites.google.com/a/restate.se/morellpilen/home
 • Ekonomi

  Månadsavgift
  6 750 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (basutbud). Obligatoriskt tillägg om 69 kr/månad tillkommer för bredband samt 78 kr/månad för balkongtillägg.
  Andel i föreningen
  1.8877%
  Andel av årsavgift
  1.8877%
  Indirekt nettoskuldsättning
  2 293 442 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  7 200 kr
  Försäkring
  2 400 kr
  Antal personer i hushållet
  2 st
  Summa
  9 600 kr
  Driftkostnaderna är baserade på schablon och kan komma att variera efter egen förbrukning. I angiven driftkostnad ingår kostnad för el 7 200 kr/år samt kostnad för hemförsäkring 2 400 kr/år.
Alicia Edelman

Inspireras av våra hem