Nyrenoverat kök och sagolik balkong i sydväst i hjärtat av Gärdet!

Äntligen saluförs denna enastående tvåa med stor balkong på kullerstensbelagda Rindögatan! Här bor ni i ett väldisponerat boende som varvas av modernitet och tidstypiska detaljer med vacker fiskbensparkett, högt i tak och vackra funkisinslag. Bostaden är belägen på våning fyra och tack vare husets sutterrängläge ges en hög och fri känsla med utsikt mot blå himmel och över trädtoppar. Den sagolika balkongen som är bostadens hjärta erbjuder sol från förmiddag till solnedgång och har god plats att njuta med nära och kära. För varma dagar finns en markis på balkongen. Vackra dubbeldörrar avskiljer vardagsrummet mot sovrummet som erbjuder plats för stor säng och mycket god förvaring. Köket är nyrenoverat och välutrustat med god förvaring i över- och underskåp och har diskmaskin för maximal komfort.

Föreningen är solid, äger marken och har en gemensam takterass för medlemmarna att disponera.

Här bor ni med närhet till allt ni kan önska i form av kommunikationer, restauranger, matbutiker och grönområden. Det är en kort promenad genom den gröna Tessinparken för att komma till Östermalm och Fältöversten. T-bana Gärdet når ni på ett par minuters gång både nere på Brantingsgatan samt uppe på Smedsbacksgatan bakom ICA och buss 1 & 54 runt knuten. Trots sitt citynära läge finns det goda möjligheter för boendeparkering i området. En liten bit bort finner ni SATS Gärdet, Friskis & Svettis samt Gärdets utomhusgym. För er som gillar att vistas i natursköna områden har ni både Djurgården och Lill-Jansskogen i Norra Djurgårdsstaden med rofylld miljö och fina motionsspår.

Detta boende passar er som vill bo med allt det som Gärdet har att erbjuda och inte nöjer er med något annat än det bästa.

Välkomna att längta hem!

Rindögatan 4, 4 tr

Antal rum
2 rum
Boarea
37 kvm
Område
Gärdet
Bostadstyp
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 4 av 7
Månadsavgift
3 086 kr/mån
Ebba Thielebeule Ansvarig mäklare [email protected] 072-388 24 18

Visning

Kontakta ansvarig mäklare för bokning av personlig visning.

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.
* obligatorisk uppgift
Äger du egen bostad? *
 • Bostadsinformation

  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Rindögatan 4, 4 tr
  Postadress
  11536 Stockholm
  Område
  Gärdet
  Kommun
  Stockholm
  Lgh.nr
  1144 (förening)
  Boarea
  37 m² (föreningens information)
  Antal rum
  2 rum och kök, varav 1 sovrum
  Månadsavgift
  3 086 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 91 kr/mån tillkommer för bredband.
 • HALL

  Charmig hall med ett tidlöst rutigt linoleumgolv och ljust målade väggar. Intill dörröppningen finns plats för både hatthylla och skoställ för avhängning av ytterkläder och skor. God förvaring i tidstypiska garderober för både karaktär och funktionalitet.

  KÖK

  Välplanerat kök med stort fönster som släpper in rikligt med naturligt ljus. Gott om förvaring i över- och underskåp med i släta fronter tillsammans med en matchande bänkskiva i ljust trä. Stänkskyddet är klätt i vitt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, fläkt, gasspis häll samt diskmaskin. Här finns även plats för en mindre matgrupp för måltider och umgänge. Väggarna är målade i en neutral nyans och på golvet ligger fiskbensparkett.

  VARDAGSRUM

  Ljust och inbjudande vardagsrum med generöst stort fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Med en öppen planlösning mot köket blir detta rum en plats att verkligen trivas i. Här finns plats för soffa, soffbord och övrigt möblemang efter smak och behov. Väggarna är målade i en grön kulör och på golvet ligger vacker fiskbensparkett.

  BALKONG

  Till lägenheten hör en underbar balkong med utgång från vardagsrummet med en härlig milsvid utsikt. Här finns plats för balkongmöbler och även växtlighet för den med gröna fingrar. Det finns även en markis till balkongen för soliga dagar.

  SOVRUM

  Mysigt sovrum med pardörrar med glasöppningar skapar en känsla av öppenhet och ljus. Sovrummet erbjuder plats för både säng och garderober. Väggarna är målade i en neutral kulör och på golvet ligger fiskbensparkett.

  WC

  Modernt badrum med ljust kaklade väggar och mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, handfat i rostfritt stål samt takdusch med infällbara glasväggar.

  FÖRRÅD

  Till lägenheten hör ett källarförråd.

 • Byggnadsinformation

  Byggnadstyp
  Gathus
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  F
  Våningsplan
  Våning 4 av 7. Hiss finns.
  Balkong
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-09-28)
  Prestanda
  191 kWh/m2/år
  Primärenergital
  139 kWh/m2 och år
  Energiklass
  F
 • Föreningen

  Namn
  BRF Nummerhästen Gärdet
  Adress
  Rindögatan 4
  Byggnadstyp
  Gathus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769604-2337
  Föreningens ekonomi
  Inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat med föreningen 2024-06-04) Lån per/kvm enl. ÅR23: 6 279 kr
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  TV/bredband
  Kabel-TV och bredband levereras av Tele2. Föreningen har ett gruppavtal gällande bredband till ett obligatoriskt tillägg om 92 kr/mån.
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja, minsta andel 10%
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Renoveringar
  Utförda renoveringar:
  2004 – Nyinstallation hiss
  2005 – Elstambyte
  2004-06 – OVK
  2008 – Stambyte
  2009 – Omläggning av tak
  2011 – Renovering av balkonger
  2012 – Fönstermålning
  2013 – Ventilationsarbeten. Godkänd OVK
  2015 – Stamspolning. Dränering (delvis)
  2019 – Ny rökgasfläkt på Erik Dahlbergsgatan 56
  2020 – Fönsterrenovering
  2021 – Ombyggnad av två ventilationskanaler
  2022 – OVK
  2023 – Nytt avloppsrör installerat samt stamspolning

  Kommande renoveringar (information från föreningen 2024-06-04):
  För närvarande finns inga beslutade kommande renoveringar, men utredning om eventuell dränering pågår. Föreningen har precis tagit fram en ny underhållsplan.
  Parkering
  Föreningen förvaltar inte över några parkeringsplatser. Boendeparkering sker på omkringliggande gator.
  Om föreningen
  Brf Nummerhästen Gärdet är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1999 och består av totalt 55 bostadsrättslägenheter och två lokaler upplåtna med hyresrätt.

  Fastigheten uppfördes 1940 och marken innehas med äganderätt.

  Föreningen har en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare. torkskåp, torkrum och mangel. Det finns även en stor härlig takterrass med utemöbler samt en gemensam innergård för medlemmar att nyttja. Cykelrum finns för förvaring av cyklar.

  Tvättstuga belägen i källaren med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Det finns även ett cykelförråd. Högt uppe i huset finns en möblerad takterrass att disponera samt att det finns en gemensam innergård

  Det finns för närvarande inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat med föreningen 2024-06-04)

  En överlåtelseavgift tas ut om 2,5 % av gällande prisbasbelopp som betalas av köpare på ca 1433 kr. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1 % av gällande prisbasbelopp på ca 573 kr. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

  Föreningens hemsida:
  https://varbrf.sbc.se/nummerhasten
 • Ekonomi

  Månadsavgift
  3 086 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 91 kr/mån tillkommer för bredband.
  Andel i föreningen
  1.44078%
  Andel av årsavgift
  1.48726%
  Indirekt nettoskuldsättning
  244 147 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  3 000 kr
  Försäkring
  2 400 kr
  Övrigt
  3 700 kr
  Summa
  9 100 kr
  Driftkostnaderna är baserade uppgifter från säljare och kan komma att variera efter egen förbrukning. I angiven driftkostnad ingår kostnad för el 3 000 kr/år, gas 3700 kr/år samt kostnad för hemförsäkring 2 400 kr/år.
Alicia Edelman

Inspireras av våra hem