Fantastisk tvåa högst upp i huset med dubbla balkonger!

Kontakta mäklaren för privat visning!

Varmt välkomna till denna unika tvåa attraktivt belägen invid Storängstorget i populära Norra Djurgårdsstaden. Här bor ni högst upp i huset med dubbla balkonger med sol från morgon till kväll samt en social planlösning med stora fönsterpartier i dubbla väderstreck. Modernt kök med diskmaskin och fräscht badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Välskött och stabil förening med relativt låg belåning. Här bor ni med närhet till matbutiker, restaurang och grönskande natur. Goda kommunikationer genom buss eller bekvämt gång- och cykelavstånd in till city.

Norra Djurgårdsstaden är en spännande och snabbt växande stadsdel belägen vid Gärdet och Hjorthagen med en oslagbar kombination av natur- och stadsliv. Området är beläget i kanten av Kungliga Nationalstadsparken, invid Bobergs kulturmärkta gasklockor, endast ett stenkast från vatten, natur och city. Närhet till Lill-Jansskogen, Ryttarstadion, Kungliga tennishallen och Östermalms IP som vintertid spolas till is. Promenadavstånd till Stora Skuggans värdshus och 4H gård.

Bara att flytta in. Välkomna!

Storängsgatan 1, 7 tr

4 995 000 kr
Antal rum
2 rum
Boarea
56 kvm
Område
Norra Djurgårdsstaden
Bostadstyp
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 7 av 7
Månadsavgift
4 515 kr/mån
Marcus Ljungdahl Ansvarig mäklare [email protected] 072-388 24 01
Emil Dahlin Assisterande mäklare [email protected] 072-388 24 16

Visning

Kontakta ansvarig mäklare för bokning av personlig visning.

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.
* obligatorisk uppgift
Äger du egen bostad? *
 • Bostadsinformation

  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Storängsgatan 1, 7 tr
  Postadress
  11544 Stockholm
  Område
  Norra Djurgårdsstaden
  Kommun
  Stockholm
  Lgh.nr
  8816-0262 (förening)
  Lgh.nr
  1602 (adressregister)
  Boarea
  56 m² (föreningens information)
  Antal rum
  2 rum och kök
  Månadsavgift
  4 515 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg för bredband och telefoni 214 kr/mån. Individuell mätning och debitering på el och varmvatten.
  Pris
  4 995 000 kr utgångspris
  Tillträdesdatum
  Enligt överenskommelse.
 • HALL

  Välkomnande hall med klinkergolv och ljusa väggar. Plats för avhängning av kläder samt goda förvaringsmöjligheter i rymlig garderob med skjutdörr. I anslutning finns även en rymlig klädkammare. Påkostat med säkerhetsdörr.

  VARDAGSRUM

  Socialt vardagsrum med parkettgolv och ljust målade väggar. Här finns plats för soffa, soffbord, mediabänk samt annat önskat möblemang. Härlig ljusflöde från helglasade balkongdörrar som leder ut till en av bostadens härliga balkonger.

  KÖK

  Modernt kök med parkettgolv och ljusa väggar. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt, mikro. samt diskmaskin. Plats för matbord och tillhörande stolar. Härligt ljusflöde från helglasade balkongdörrar.

  BALKONG

  Fantastiskt balkong med härlig utsikt med plats för både utemöbler och planteringar. På denna balkong kan ni njuta av solen under förmiddagen.

  SOVRUM

  Rogivande sovrum med parkettgolv och ljust målade väggar. Plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Möjlighet till förvaring i flertalet garderober. Naturligt ljusflöde från helglasade balkongdörrar. Genom sovrummet nås bostadens andra balkong.

  BALKONG

  Rymlig balkong mot innergård med plats för loungegrupp och planteringar. På denna balkong kan ni njuta av solen hela eftermiddagen och kvällen.

  BADRUM

  Fräscht badrum med ljust kakel och mörk klinkergolv. Badrummet är utrustat med handfat med kommod, spegelskåp med förvaring, badkar, WC samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Påkostat med golvvärme.

  FÖRRÅD

  Till lägenheten hör ett mindre förråd som nås från ena balkongen.

 • Byggnadsinformation

  Byggnadstyp
  Gathus
  Byggnadsår
  2013
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Våningsplan
  Våning 7 av 7. Hiss finns.
  Balkong
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd
  Primärenergital
  75 kWh/m2 och år
  Energiklass
  C
 • Föreningen

  Namn
  BRF Älvängen i Djurgårdsstaden
  Adress
  Madängsgatan 22
  Byggnadsår
  2013
  Byggnadstyp
  Gathus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769625-8800
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med föreningen 2024-05-21) Lån/kvm enl. ÅR23: 12 151 kr
  TV/bredband
  Kabel-TV och bredband levereras av Telenor. Obligatoriskt tillägg om 214 kr/mån för bredband och telefoni.
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja, minst 10%
  Föreningen äger marken?
  Nej
  Renoveringar
  Garantiarbete av delar av fasaden kommer att ske i början av juni. Därefter väntas en besiktning av huruvida åtgärderna är tillräckliga (information från styrelsen 2024-02-07)
  Parkering
  Föreningen förvaltar över 38 parkeringsplatser varav 14 av dessa är laddplatser. Utöver detta finns också tre MC-platser.
  Garageplatser kostar för närvarande 1 838 kr/mån. För en laddplats tillkommer 105 kr/mån plus förbrukad el. MC-platserna kostar 604 kr/mån.

  Det är för närvarande ca 7 personer på kö till en bilplats och en person till MC (kontrollerat 2024-02-06)
  Om föreningen
  Brf Älvängen i Djurgårdsstaden är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2013. I föreningen finns 77 bostäder och en lokal som föreningen hyr ut. Det finns även yta på taket som hyrs ut för en telemast.

  Fastigheten uppfördes 2014 där marken upplåts med tomträtt. I januari 2023 höjdes tomträttsavgäld till 1 383 900 kr per år. Avgälden höjs sedan med ca 50 000 kr per år för att landa på 1 577 900 kr från och med 2027. Avgälden kommer sedan vara oförändrad fram till 2033.

  I föreningen finns en trevlig innergård, cykelförråd och barnvagnsrum.

  För närvarande finns det inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med föreningen 2024-05-21)

  Föreningen har rätt att ta ut en överlåtelseavgift om ca 1 433 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden har föreningen rätt att ta ut en pantsättningsavgift ut om ca 573 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

  Besök gärna föreningens hemsida: https://brfalvangen.bostadsratterna.se/
 • Ekonomi

  Pris
  4 995 000 kr utgångspris
  Månadsavgift
  4 515 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg för bredband och telefoni 214 kr/mån. Individuell mätning och debitering på el och varmvatten.
  Andel i föreningen
  1.01%
  Andel av årsavgift
  1.01%
  Indirekt nettoskuldsättning
  670 636 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  2 050 kr
  Vatten/avlopp
  2 000 kr
  Försäkring
  2 000 kr
  Antal personer i hushållet
  2 st
  Summa
  6 050 kr
  I angiven driftkostnad baserad på schablon ingår hushållsel om 2 050 kr/år, värme om 2 000 kr/år och försäkring om 2 200 kr/år.
Alicia Edelman

Inspireras av våra hem