Högt belägen trea med dubbla balkonger!

Varmt välkomna till denna perfekt planerade trea med dubbla balkonger högt upp i huset. Här bor ni med en social planlösning och ett harmoniskt ljusinsläpp från fönsterpartier i dubbla väderstreck. Stora sociala ytor, två sovrum in mot gård och mycket goda förvaringsutrymmen gör detta till ett trivsamt boende för familjen. Populärt område med närhet till restauranger, natur, bussar, mataffärer samt skolor. Här får ni både stadspuls men också det naturliga lugnet intill natur. Grönskande oas med idyllisk småstadskänsla men samtidigt ett stenkast från city. Varmt välkomna!

Storängsgatan 3, 4 tr

Antal rum
3 rum
Boarea
75 kvm
Område
Norra Djurgårdsstaden
Bostadstyp
Bostadsrätt
Våningsplan
Våning 4 av 7
Månadsavgift
6 047 kr/mån
Marcus Ljungdahl Ansvarig mäklare [email protected] 072-388 24 01

Visning

Kontakta ansvarig mäklare för bokning av personlig visning.

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.
* obligatorisk uppgift
Äger du egen bostad? *
 • Bostadsinformation

  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Adress
  Storängsgatan 3, 4 tr
  Postadress
  11544 STOCKHOLM
  Område
  Norra Djurgårdsstaden
  Kommun
  Stockholm
  Lgh.nr
  8816-0331 (förening)
  Boarea
  75 m² (föreningens information)
  Antal rum
  3 rum och kök
  Månadsavgift
  6 047 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg för bredband och telefoni 214 kr/mån. Individuell mätning och debitering för el och varmvatten.
 • HALL

  Rymliga hall med plats för hatthylla och skoställ för avhängning av ytterkläder och skor. Plats för ytterligare förvaringsmöbler finns. Golvet är belagt med slitstark mörk klinker, och väggarna är smakfullt målade i en neutral nyans.

  KLÄDKAMMARE

  I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare. Detta rum kan öven användas som förråd.

  VARDAGSRUM

  Vardagsrum med en modern öppen planlösning som smälter samman med köket. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matplats, perfekt för både avkoppling och umgänge. Golvet är klätt i stilren parkett och väggarna är målade i en neutral nyans.

  BALKONG

  Till lägenheten hör en balkong med utgång från vardagsrummet. Bostadens avlånga balkongen erbjuder plats för mindre balkongmöbler och planteringar. Balkongen har ett modernt räcke som maximerar utsikten och golvet är belagt med trätrall.

  KÖK

  Smakfullt designat kök med släta vita fronter. Vita över- och underskåp med släta luckor och generöst med förvaring. Bänkskiva i sten som dubblerar som stänkskydd vilket skapar en enhetlig estetik. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, häll, fläkt, mikro och integrerad diskmaskin. Väggarna är målade i en neutral kulör och på golvet ligger parkett.

  MASTER BEDROOM

  Inbjudande och lugnt sovrum med väggar målade i neutrala färger och golv belagt med parkett. Ljusinsläpp från ett stort fönster som släpper in behagligt ljus under dagen. Rummet rymmer en dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel/garderob efter behov och smak.

  SOVRUM

  Funktionellt mindre sovrum som är smart planerat för att maximera utrymmet och passar perfekt som barnrum eller hemmakontor. Rummet är välbelyst med naturligt ljus från öppningen av bostadens andra balkong som ligger i anslutning till sovrummet. Väggarna är målade i ljusa kulörer och golvet belagt med parkett.

  BALKONG

  Till lägenheten hör ytterligare en balkong med plats för utomhusmöbler med utgång från det lilla sovrummet. Även här är golvet belagt med trätrall.

  BADRUM

  Ljust och fräscht badrum med vita kakelpattor och mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, badkar med dusch, handdukstork, tvättmaskin, torktumlare samt överskåp för förvaring.

 • Byggnadsinformation

  Byggnadstyp
  Gathus
  Uppvärmning
  Fjärrvärme och el (direktverkande)
  Ventilation
  FTX
  Våningsplan
  Våning 4 av 7. Hiss finns.
  Balkong
  Ja

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2018-02-23)
  Primärenergital
  75 kWh/m2 och år
  Energiklass
  C
 • Föreningen

  Namn
  BRF Älvängen i Djurgårdsstaden
  Adress
  Madängsgatan 22
  Byggnadstyp
  Gathus
  Org.form
  Bostadsrätt
  Org.nummer
  769625-8800
  Föreningens ekonomi
  Föreningen har inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med föreningen 2024-05-21) Lån/kvm enl. ÅR23: 12 151 kr
  TV/bredband
  Kabel-TV och bredband levereras av Telenor. Obligatoriskt tillägg om 214 kr/mån för bredband och telefoni.
  Tillåts juridisk person?
  Nej
  Tillåts delat ägande?
  Ja, minst 10%
  Föreningen äger marken?
  Nej
  Renoveringar
  Garantiarbete av delar av fasaden kommer att ske i början av juni. Därefter väntas en besiktning av huruvida åtgärderna är tillräckliga (information från styrelsen 2024-02-07)
  Parkering
  Föreningen förvaltar över 38 parkeringsplatser varav 14 av dessa är laddplatser. Utöver detta finns också tre MC-platser.
  Garageplatser kostar för närvarande 1 838 kr/mån. För en laddplats tillkommer 105 kr/mån plus förbrukad el. MC-platserna kostar 604 kr/mån.

  Det är för närvarande ca 7 personer på kö till en bilplats och en person till MC (kontrollerat 2024-02-06)
  Om föreningen
  Brf Älvängen i Djurgårdsstaden är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2013. I föreningen finns 77 bostäder och en lokal som föreningen hyr ut. Det finns även yta på taket som hyrs ut för en telemast.

  Fastigheten uppfördes 2014 där marken upplåts med tomträtt. I januari 2023 höjdes tomträttsavgäld till 1 383 900 kr per år. Avgälden höjs sedan med ca 50 000 kr per år för att landa på 1 577 900 kr från och med 2027. Avgälden kommer sedan vara oförändrad fram till 2033.

  I föreningen finns en trevlig innergård, cykelförråd och barnvagnsrum.

  För närvarande finns det inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med föreningen 2024-05-21)

  Föreningen har rätt att ta ut en överlåtelseavgift om ca 1 433 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden har föreningen rätt att ta ut en pantsättningsavgift ut om ca 573 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

  Besök gärna föreningens hemsida: https://brfalvangen.bostadsratterna.se/
 • Ekonomi

  Månadsavgift
  6 047 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg för bredband och telefoni 214 kr/mån. Individuell mätning och debitering för el och varmvatten.
  Andel i föreningen
  1.36%
  Andel av årsavgift
  1.36%
  Pantsatt
  Ja

  Driftskostnader per år

  Hushållsel
  5 500 kr
  Försäkring
  3 000 kr
  Summa
  8 500 kr
  Driftkostnaderna är baserade på schablon och kan komma att variera efter egen förbrukning. I angiven driftkostnad ingår kostnad för el 5 500 kr/år samt kostnad för hemförsäkring 3 000 kr/år.
Alicia Edelman

Inspireras av våra hem